tanya.

no money no talk.
mungkin sekarang ni kita selalu bertanya.
how nak buat setiap gerak kita adalah duit.
makan,dapat duit.
tidur,dapat duit.
jalan,dapat duit.
bersukan,dapat duit.
berinternet,dapat duit.
borak,dapat duit.
mungkin kita terlupa nak bertanya.
how nak buat setiap gerak kita adalah pahala.
no pahala no syurga.
aa.
---

13 comments:

  1. niat nk wat baek pon da dpt pahala...=)

    ReplyDelete
  2. ko ni saje je kan bg solan cepumas tu.

    aku tgh renung2 kan lah ni

    ReplyDelete
  3. hehe...tu la org sknag kejau duit je...pahala xnak

    ReplyDelete
  4. jadi businessman.
    dapat duit. :)

    jadi businessman muslim sejati.
    dapat duit + pahala. :)

    ReplyDelete
  5. true. sedangkan it is much more easier to earn pahala compared to money kan? but anyway, kita hidup untuk pahala atau hidup untuk Alloh?

    -hamba Tuhan, bukan hamba pahala-

    ReplyDelete
  6. Buatla sesuatu sentiasa kerana Allah.. free je dapat pahala... kan senang nak dpt phala .. tapi, bukan senang nak kekalkan istiqamah dpt pahala...

    ReplyDelete
  7. yah!..sokong en.fobia...
    jom kita sentiasa upload pahala..macm kita selalu upload gmbar ke blog..hehe...

    ReplyDelete
  8. suka sungguh dgn statement nta.. ^_^

    ReplyDelete

+kami kata.lalala+