lupa.

time kau dah ada kereta.
kau lupa dulu kau tak kisah pun menapak.
kau lupa dulu kau tak kisah pun naik bas.
kau lupa dulu kau tak kisah pun nak motorsikal.
time kau dah ada HP.
kau lupa dulu kau tak kisah pun pakai public phone.
kau lupa dulu kau tak kisah pun pakai telephone rumah.
kau lupa dulu kau tak kisah pun berutus surat.
time kau dah ada awek.
kau lupa dulu selalu mengadu kat DIA.
kau lupa dulu time sedih selalu mengadu kat makayah.
kau lupa dulu time sedih selalu mengadu kat adikberadik.
kau lupa dulu time sedih selalu mengadu kat kawankawan.
lupa dunia punya kau.
boo kau.
---

9 comments:

  1. aku tak lupa jenguk blog kau.haha

    ReplyDelete
  2. jom kita saling ingat mengingati

    ReplyDelete
  3. lama betul x singgah sini.. hoh setuju sangat. cmtu la manusia, bila dpt kesenangan, terus lupa sapa yg bagi kesenangan tu, kesusahan yg dia lalui dulu yg buat dia jadi matang..

    kdg2, aku pun camtu gak. boo kat aku~

    ReplyDelete
  4. bukan lupa, cuma terbiasa ngn keadaan baru. centu ekk??

    ReplyDelete
  5. manusia memg mudah lupe bile senang..

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

+kami kata.lalala+