cabut.

masalah sosial.
kau dipersalahkan kerana kurang didikan agama.
kau nak marah pun tak boleh sebab memang kurang kau.
bukan platformnya takde.
tapi bila dah ada,kau yang lari dari mendapatkannya.
mana taknya.
alasan kau tetap sama.
bosanbosanbosan.
bila ada subject agama,kau cabut class.
bila ada majlis ilmu,kau balik dulu.
bila ada kuliah agama,berborakmemekak.
bila ada tazkirah,kau tidur.
bila agama kau pinggir,jiwa kau kosong.
syaitan mula isi dengan yang pelikpelik.
kau pun mulalah bermasalah sosial.
OKOK.
enough.
kau pun belum nak terbuat jahat lagi kan.
@kalau dah terbuat pun kau belum sampai tahap parah lagi kan.
aku dah tunjuk kau pusingan U.

sebelum kau terlajak,baik kau patah balik.
kau dapatkanlah ilmu agama,sebelum ilmu agama pinggirkan kau jauhjauh.
ilmu agama tu best.
bila kau dah dalami.
bila kau dah hayati.
kalau tak best,takdenya orang sibuk nak kaji.
kan.
---
kalau dosa kau tak terampunkan time ramadhan ni.
kau adalah mereka yang merugi.
sangatsangatsangat.
---
Enhanced by Zemanta

2 comments:

  1. pix ok..tetiba tersembul muka mamat sorang nie..kacau betul. hilang feeling

    ReplyDelete

+kami kata.lalala+