penat day.

kem i love islam@pejabat JIM.
8-10 disember 2009.
day 1.

day 2.

day 3.

cerita penat bermula dari hari isnin.tolong jual buku kat SRIH.dari pagi sampai 4.30.ingat 4.30 memang 4.30 rupanya terover time sampai nak dekatdekat pukul 6 kot.pasrah.tapi puas.haha.
selasa.
episod penat bersambung.
kali ni mencabut diri pergi pejabat JIM.kem i love islam memanggil.penat jaga budakbudak memang lain dengan penat jual buku kat SRIH kan.sampai petang.tu pun habishabis je terus balik.tak sempat nak tolongtolong kemas ke apa sebab malamnya ada futsal lagi.petangnya mengcollapsekan diri sebab nak kumpul tenaga untuk malamnya,futsal!aa.sorry tak pergi MI.jemput azzam,jemput budakbudak sekolah,main.abang ihsan norkhair pun ada.penat tak habis kat futsal je.bersambung untuk stay up nak tengok MANU-wolfsburg.cees.sekali tak tunjuk lah pula.paginya balikbalik memang dah mengantuk habis.niat awal dari malam tu nak hantar azzam balik ke rumah paginya tertaksengaja ditukar plan.terus balik rumah.sorry azzam,lain kali ana hantar nta balik sampai rumah lagi eh.tidurtidur.kumpul tenaga kejap untuk 2nd day kem i love islam.
rabu.
lagilagi episod penat.
2nd day kat pejabat JIM.
nasib ada muhammad+anas KB.ada lagi akif,lagi lah memudahkan.terima kasih.walau kurang penatnya berbanding semalamnya,tapi masih mengantuk.balik pun lambat,kemaskemas+taklimat untuk esoknya pula untuk jalanjalan kat ayer hitam.baliknya tahankan sampai maghrib,lepas tu collapsekan diri lagi untuk..again,futsal!kali ni lawan member lut pula.mainmainmain.habishabis je terus balik.plan nak tidur awal.tapi dapat lah awal SIKIT dari semalamnya.fuhh.
khamis.
episod last penat.
ayer hitam memanggil.
ayer hitam.
tropical village-IKS-nanyang aquaculture.
1st time drive unser makcik nordin(miss nordin.)baru rasa beza sangat rupanya manual kancil dengan manual unser.haha.
sampai pejabat JIM.tibatiba baru je nak drive balik rumah,dapat call.orang futsal kempas baru call,ada orang nak friendly dengan kitorang.dilemma kejap.nak main ke nak main?aa.mari bertanya kalau berdilemma.jom.aa.ok.tak jadi main.haha.orang tu cakap nak call balik dalam pukul 6.dah sampai rumah,dah jumpa katil,belum sempat nak pukul 6,belum sepmat nak jawab call orang tu,dah pergi dulu.haha.byebye lah friendly.bangunbangun maghrib dah ada miss call.keh.dah tahu lah kan dari siapa.
ku ingat penat sampai ke petang,rupanya bersambung lagi di malam hari.sob.
malam nya macam terkena pergi grand paragon hotel.makanmakanmakan.
best gak pergi rupanya.ingat dapat makan je.sempat gak petik ilmu situsini sambilsambil makan tu kan.tak siasia memaksa diri datang walau sebenarnya penat dah amat sangatsangat.haha.
jumaat.
penat the movie.
penatpenat dah siap untuk gerak pukul 8,rupanya start 8.30.cees.paginya hantar unye yang ada class arab kat sekolah.agak malasmalas tapi kena hantar gak lah kan.bukan malas sebab malas.tapi malas sebab penat.tapi gagahi gak.alangalang dah sampai sekolah apa kata tolong karam kan.hari ni ustazah ayu+the gang nya takde lah pula.melarikan diri pergi kenduri kahwin.pelik gak lah kan.kenduri kahwin jumaat.aa.jual buku kat SRIH.tapi tak boleh nak lama lah pula.pukul 10 dah nak kena balik.unye habis class pukul 10.ingat nak senyum bila ummi sampai.sekali rupanya ummi ada project lain pula.tak jadi senyum.kena gak hantar unye balik.sob.haha.ok.dah pukul 10.unye,jom balik.aa.jumpa aidil sufi lagi.kacaukacaukacau.gaulgaulgaul.haha.ingat dah boleh rehat,sekali ba'da jumaat nak kena hantar unye balik sekolah balik.asrama.sementara unye kemaskemas,jom upload gambargambaran.lalala.
---
penat.
tetap senyum.
kalau kita rasa kita paling penat,fikirkan orang yang lebihlebih penat dari kita,kita akan berhenti mengeluh,meneruskan kerja+terus melupakan penat itu.

8 comments:

  1. mesti la banyak.kalau tak banyak,mesti la sikit@takde gambar langsung.kcingkcingkcing.

    ReplyDelete
  2. taktak, sederhana la. ahha,merepek.

    ReplyDelete
  3. yang dimaksudkan dengan sederhana tu macam mana la seh.

    ReplyDelete
  4. aaaa, fikir sendiri. *thinking*

    ReplyDelete

+kami kata.lalala+