ada dengar?

azan.
allahuakbarallahuakbar.
hmm.dah masuk waktu pun.

tapi kenapa macam kurang sedap bunyinya?
tapi bila orang yang kurang sedap suaranya yang rajin pergi masjid@surau berbanding orang yang suara sedap.macam ni lah jadinya.
tapi perlu ke azan dilaungkan oleh orang yang bersuara sedap?
bukan kira sedap je tau.sebutan yang betul pun penting gak.
salah sebut lain maksudnya.bahasa arab lah katakan.
yang penuh dengan kesenibahasaannya.
pernah korang dengar ada orang masuk islam hanya setelah mendengar azan?
so,kiranya perlu lah ni eh?
apa yang perlunya?bersuara sedap?ermm.
hu.amat macho bagi seorang muazzin yang lunak suaranya untuk tetap ikhlas hatinya untuk tidak riak setiap kali dia melaungkan azan.
apa function azan sebernarnya eh?
ajak solat,kat baby baru lahir,masuk hutan.ada lain?@yang lainlain tu semua hanya bid'ah?
bila lagi kita nak lihat saudarasaudara kita semakin ramai kembali kepada fitrah hanya dengan mendengar azan?
---
setiap petang mereka adalah untuk kita.
mengambil di sekolah.berlewatbalik untuk kita.
disegenap doa mereka,kita tidak dilupa.
terima kasih ayahibu+guruguru.
gogogo.
PMR,SPM.
---
ku rasa mahu buangkan perasaan itu buat sementara.
kerana ku rasakan banyak kerugian bila mempunyai perasaan itu.
adakah berjaya?sampai bila?
jengjengjeng.
doakan supaya diri ku kuat untuk itu.
---
alhamdulillah thummalhamdulillah.
tahniahtahniahtahniah.
buat zaid+manihah sekeluarga di atas kelahiran baby boy brand UK.
moga si kecil menjadi penyejuk mata mama+babanya+membesar menjadi pembela agama generasi hadapan.
insyaALLAH.
cucu pertama dr. omar+ustazah hassenah+cucu ketiga ustaz alias+ustazah anisah.
---
tahniahtahniahtahniah.
gak buat dzafir johari+sahasuhana shahadan.(haa.dah dapat cari.)
semoga berbahagia hingga ke akhirnya.
---
gaduh itu jangan.
semoga ketabahan bersama saudarasaudara kita di indonesia+filipina dengan apa yang telah ditetapkan untuk mereka.
yang berat sama dipikul,yang ringan angkat sendiri.
(nak suruh orang angkat gak?ngada.haha.)

9 comments:

  1. Hello all,

    We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free!

    Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

    Malaysia Boleh!

    ReplyDelete
  2. salam.haa.okokok.terima kasih.malaysia boleh.zzz.

    ReplyDelete
  3. perasaan??
    perasaan apo tuu??
    macam serius jewk..
    perasaan dengan cewek eh??
    kantoi!!

    ReplyDelete
  4. azan kat kampung aku di laungkan oleh org tua yang dah separuh abad

    ReplyDelete
  5. +fobia+hoho!+
    err.haa.lebih kurang kot.ada ke perasaan lain selain perasaan itu?walaupun masih belum,tapi macam keinginan tu membuakbuak.tu yang nak buang tepi.hishh.da.shuhh.pergi main jauhjauh.

    +fobia+alvin.takda.rumah.harga.8juta.story+
    oo.kalau sedap lagi,makhraj ok,layann.

    ReplyDelete
  6. +fobia+alvin.takda.rumah.harga.8juta.story+
    kalau orang tu azan pun da semputsemput,ku suggest,mu ganti.ok?

    ReplyDelete
  7. haha brand uk.. ada plak brand brand erk ;P wakaka

    ReplyDelete
  8. Salam.. huhu. perasan2.
    tapi ramai anak muda jarang mahu azan.
    kamu?

    ^_^

    ReplyDelete
  9. +fobia+melz+
    adaadaada.bukan brand mana pun.kiranya baby tu lahir kat UK la.cop UK.hehe.

    +fobia+arnamee+
    haha.sebab jarang la kena selalukan.ku?give me a chance.ku akan.hehe.(jangan pernah gentar.keke.)

    ReplyDelete

+kami kata.lalala+